Speakers

Speakerii Conferinţei WordCamp România 2014 din Timişoara sunt specialişti cu o bogată experienţă în WordPress, dintre care amintim:

Karim Maruchi

Karim is the CEO of Crowd Favorite, a VeloMedia Group company, which delivers enterprise-level professional services to clients like Disney, National Geographic, Lexus and DirecTV. With offices across the US and Europe, it’s uniquely positioned to deliver large-scale client projects. We focus on both WordPress and WordPress integration projects.

Topic: From Europe with Love: How to coordinate teams across the globe for maximum productivity

Silviu Runceanu

Silviu is a 30 year old UX/UI designer based in Timișoara, România .
He’s been a designer for 11 years now. It’s the thing that defines, challenges and also motivates him every day. In his own words: “I just cannot see myself doing something different”.

Topic: How WordPress Influences Design

Ivelina Dimova

Ivelina is a Wed Developer with passion for WordPress, currently working for Crowd Favorite. She is dealing with both back and front end development, creating and customizing WordPress themes and plugins and integrating external applications. In her free time she loves teaching yoga, hiking and traveling around the world.

Topic: Git Tricks – The Basics

Eric Mann

Eric Mann is a seasoned web developer with experience in languages from JavaScript to Ruby to C#. He has been building websites of all shapes and sizes for the better part of a decade and continues to experiment with new technologies and techniques.

Eric is a Senior Web Engineer at 10up where he focuses on developing high-end web solutions powered by WordPress. Eric blogs daily about life, business, and software development at http://eamann.com.

Topic: From Newb to Imposter – and beyond – in 5 Simple Steps

Cristian Antohe

Cristian Antohe is the co-founder Cozmoslabs. He’s a WordPress developer, web designer and Open Source fanatic. He’s part of the team that developed Profile Builder and WordPress Creation Kit and also helps curate wpMail.me.

Topic: Building Web Applications with WordPress

Vladimir Prelovac

Vladimir Prelovac is the founder of ManageWP – service that helps users get most our of WordPress. Vladimir got involved with WordPress in 2007 and have truly enjoyed the time in the community, contributing over 30 plugins, a book on WordPress development and the community news portal ManageWP.org.

Topic: Modern WordPress development: Insight into procedures, practices and tools we use

Mirela-Catrinel Voicu – Profesor Dr. @ FEAA Universitatea de VEST din Timisoara

Mirela Catrinel VOICU
În 1995 a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, la Universitatea de Vest din Timișoara. Din 2001 este doctor în matematică (Universitatea Paris XIII – Franța și Univeristatea de Vest din Timișoara), cu o teză despre sisteme dinamice neliniare și modele de evoluție a raței de schimb. Din 1995 predă informatică în cadrul Departamentului de Sisteme Informaționale pentru Afaceri, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara. Disciplinele predate sunt: Programare, Programare Internet, Baze de date, Structuri de date, Programare Orientată Obiect, Birotică, Informatică Economică. În anul universitar următor va introduce dispciplina – Aplicații pentru mobil (la masterul Sisteme Informatice pentru Afaceri). A participat cu articole științifice la diferite conferințe academice din Grecia, Cehia, Malta, Franța, Elveția, Portugalia, Croația – la unele dintre ele susținând chiar și lucrări în plen. Este autoare a nouă cărți, dintre care una este publicată în Franța (în franceză), iar două sunt publicate în Germania (în engleză).

Topic: WordPress se învață și la facultate

Dan Ștefancu – Lead developer WordPress @ Dream Production

Lead developer WordPress în Dream Production din 2012, după o experiență de 6 ani ca freelancer în domeniu. Dan a pus prima oară mâna pe WordPress în 2005.
Ceea ce a început ca o curiozitate a devenit în timp o pasiune pe care Dan și-o alimentează meticulos, căutând soluții simple pentru clienți, dar și pentru comunitate. Printre altele, a coordonat echipa de traducere a “WordPress în română”.

Topic: Managementul dependințelor. Front-end și back-end

Veselin Nikolov – Team Lead of the Store Developers @ Automattic

Veselin lucrează la Automattic din 2011, face parte din echipele WordCamp Sofia şi WordCamp Europe (WordCamp Europe 2014 va avea loc în Sofia, detalii aici). În trecut, Veselin a lucrat la Microsoft pentru 11 ani. În 2004 şi-a deschis un blog personal şi a înfiinţat o reţea locală de blogging. În cele din urmă, hobby-urile sale s-au transformat într-un job full-time.

Topic: WordPress Performance – Why speed matters (Little evil SQL queries; Indexes, joins; Bottlenecks, cron jobs, ajax for slow stuff).

Mihai Grigori – Product Manager WPML

Absolvent Automatică și Calculatoare Iași, 2004. Inginer – automatică și informatică industrială.

Experiență de peste 10 ani în domeniul programării web și cu platforma WordPress începând cu versiunea 1.2 (de pe la început). În prezent, web developer și product manager (WooCommerce Multilingual) în cadrul OnTheGoSystems Inc.

Topic: WordPress Multilingual – the most popular WordPress plugin that helps you build multilingual site

Ștefan Cosma – Community Manager and Developer Advocate @Koding.com

Stefan este community manager si developer advocate la Koding de pe vremea cand acesta avea doar 900 de membri (adica de acum vreo 2 ani!). Se ocupa de cam tot ce tine de comunitate, dar pe langa asta face si dezvoltare pentru Koding. Ii place sa duca lucrurile la extrem si sa experimenteze cu WordPress, cu care lucreaza de mai bine de 5 ani. Pe Stefan il gasiti cam peste tot.

Topic: WordPress Development Anywhere

Andrei Chira – Owner SimpleNet.ro

A inceput “aventura” de antreprenoriat online in 2007 prin lansarea unui magazin online de IT. In 2009 a descoperit WordPress si asta i-a schimbat complet viziunea despre “afaceri online”. In 2012 a lansat Simplenet, prin care ofera hosting specializat WordPress si ajuta publisherii online mici sa aiba site-uri mai rapide si mai scalabile oferindu-le o sansa in lupta cu cei mari. Il gasiti pe blogul personal – andreichira.ro

Topic: De la Magento la WordPress, cum mi-a schimbat WordPress viaţa

Călin Don – CTO and co-founder @ PressLabs

8yrs web development experience with WordPress, multilingual code generator and other infamous titles.

Title: Game changing git based WordPress development

Noi nume ale specialiştilor care vor vorbi la WordCamp România 2014 din Timişoara, precum şi programul şi detalii despre locul de desfăşurare vor fi anunţate în curând.

WordCamp Romania 2014 Timisoara

WordCamp Romania is over. Check out the next edition!